Dillsnäckor
Receptet och bilderna är taget på jobbet. Så jättegoda små dillsnäckor!


Passar helt utmärkt till en krämig fisksoppa.
Detta mästerverk har Amanda bildat.
225 grader 8-10 minuter
Bullen
15 g färsk jäst
2 msk olivolja
1,5 dl vatten
Salt
3 3/4 dl mjöl
Fyllning
1/2 dl frusen dill
35g rumstempererat smör
2 msk olivolja
1 msk citronsaft eller pressad citron
1 msk flingsalt (krossa lite)
Penslingen
1 Vispat ägg
1. Blanda ihop bulldegen.
2. Låt jäsa under handduk i 40 minuter.
3. Blanda ihop fyllningen med elvisp.
4. Kavla ut degen med hjälp av en kavel.
5. Bred på fyllningen precis som när du gör bullar.
6. Rulla ihop degen till en lång korv.
7. Skär upp ca. 15 bitar på denna deg och vänd de uppåt så dillen smiter fram.
8. Pensla sedan med vispat ägg och strö på ytterligare lite flingsalt.
9. Baka av i ugnen i ca. 8-10minuter i 225 grader.
Låt de svalna lite, servera sedan!

